Planificarea bucătăriei - ce să ai în vedere.

Imagine mărită a unui plan de nivel de bucătărie și două persoane care folosesc bilețele post-it pentru a schița amplasarea în spațiu a electrocasnicelor principale
Derulare în jos

Sfaturi profesioniste pentru următoarea ta bucătărie.

Află cum să începi să-ți planifici bucătăria în șase pași simpli. Ghidul Bosch de planificare a bucătăriei îți dă sfaturi inteligente despre tot: de la configurații și design în bucătărie, până la locurile în care să amplasezi electrocasnicele - inclusiv un checklist. Lasă-te îndrumat de Bosch!

Pasul 1: Strânge idei pentru designul bucătăriei.

Laptop pe o masă de bucătărie spațioasă, lângă un teanc de hârtii ce conțin idei de design pentru bucătărie

Mai întâi, inspiră-te! Adună idei despre bucătăriile preferate pe planșa ta personală cu stiluri de bucătărie. Aici trebuie să începi:

 • Aspectul: preferi o bucătărie modernă în stil rustic, o bucătărie minimalistă, o bucătărie cu aspect vintage sau una cu design modern tipic mijlocului de secol?
 • Idei de culori pentru bucătărie: gândește-te la paleta de culori pentru bucătăria ta.
 • Idei de dulapuri pentru bucătărie: adună idei pentru ușile dulapurilor și fronturile sertarelor, mânere și materiale care se potrivesc stilului tău.
 • Idei pentru blat: lemn masiv, piatră, beton, marmură sau compozit? Caută un material rezistent pentru blat (sfat de la specialiști: culorile mai închise ascund zgârieturile).
 • Idei pentru peretele din zona de gătit: plăci mici, aspect de mozaic sau plăci clasice?

Explorează mai multe tipuri de design pentru bucătărie

Indispensabile în fiecare bucătărie.

Lucruri care nu trebuie să lipsească din bucătărie.

 • Confort. Este posibil să petreci mult timp în bucătărie și este bine să găsești un design primitor. Ia în considerare lucruri precum culorile calde și locurile de stat jos confortabile .
 • Accente personale. Elementele preferate din bucătăria ta îți vor aduce amintiri dragi, în timp ce tu gătești și savurezi.
 • Electrocasnice de înaltă calitate. Investește într-un frigider, o plită și un cuptor, o chiuvetă bune (ideal, într-un „triunghi de aur”).
 • Multe prize electrice. Ușurință în preparare pentru feluri de mâncare elaborate sau atunci când gătești alături de cei dragi.
 • Spațiu pentru cărțile de bucate preferate. Păstrează rețetele care te inspiră la îndemână.
 • Ierburi proaspete - sau o grădină de ierburi la fereastră. Adu natura în bucătăria ta.
 • Acel sertar pentru „mărunțișuri”. Să admitem, este esențial.
 • Suprafețe încastrate, ușor de curățat. Elemente precum electrocasnicele încorporabile, dulapurile fără cadru, o chiuvetă și un blat încastrate nu numai că sunt elegante, dar simplifică și curățarea.
 • Coșuri de reciclare. Gândește-te dinainte la cum să-ți organizezi reciclarea în bucătărie (hârtie, plastic, sticlă, conserve).
 • O atracție. Fie că este o gamă impresionantă, un colț confortabil pentru servit micul-dejun, un candelabru strălucitor sau o fotografie de familie, alege un obiect reprezentativ care să dea tonul.
Înveselește-ți spațiul!

Moduri prin care să-ți înveselești bucătăria.

 • Suprafețe reflectorizante. Suprafețele puternic lucioase și electrocasnicele de bucătărie din inox vor reflecta lumina și vor da impresia de deschidere a spațiului.
 • Culori deschise pentru bucătărie. Mai strălucitor înseamnă mai mare. În special în spațiile mici, alegerea unor culori mai deschise și pastelate va deschide spațiul.
 • Lumină naturală. Planifică-ți bucătăria cu un iluminat amplu - ia în considerare opțiuni suplimentare, precum luminatoarele, dacă este posibil.
 • Adaugă mijloace de iluminat suplimentare. Deasupra insulei, sub dulapuri și chiar integrate în hotă.

Pasul 2: De ce am nevoie în noua mea bucătărie?

O bucătărie pentru un bucătar pasionat: o plită cu inducție încorporată într-o insulă de bucătărie modernă, cu un sote de broccoli într-o tigaie și cuptoare gemene la semiînălțime, pe fundal
Mult spațiu pentru prepararea mâncării: o plită cu inducție mare este combinată cu hota încorporabilă în blat cu ventilație, într-o bucătărie comodă, cu loc pentru servit masa
Indispensabil pentru cei entuziasmați de coacere: un cuptor cu aburi încorporabil, cu o bucată de pâine în interior, instalat la nivelul ochilor, într-o bucătărie deschisă

Acum este timpul să te gândești la nevoile și prioritățile tale. Aceasta te va ajuta să-ți restrângi opțiunile și să te concentrezi pe ceea ce contează cel mai mult pentru tine. Și este o abordare inteligentă atunci când planifici o bucătărie în limitele bugetului.

Ai la dispoziție un spațiu limitat? Mergi direct la pagina cu electrocasnice recomandate pentru spații mici.

După ce ai definit toate elementele din bucătăria ta de vis, ești gata să vizitezi bucătăria - sau să continui cu remodelarea DIY a bucătăriei tale.

Nu uita să consulți lista noastră de verificare pentru planificarea bucătăriei.

Ce să știi înainte se vizitezi studioul de proiectare bucătării.

Întrebări esențiale pentru cei care-și planifică bucătăria.

 • Cine va folosi bucătăria?
  Bucătăriile cu un bucătar principal pot fi ușor proiectate cu o configurație în formă de U. Pentru familiile mai mari și care gătesc în colaborare, te-ai putea gândi la o bucătărie deschisă, cu zone diferite de gătit, pentru activitățile tale. Sau chiar la o insulă de bucătărie. Proiectează-ți bucătăria pentru nevoile proprii - cu înălțime convenabilă a blatului și dulapuri la care să ai acces ușor.
 • Ce priorități ai?
  Bucătarii pasionați trebuie să se asigure că au inclus un spațiu de lucru amplu - și electrocasnice pentru gătit de înaltă calitate. Dacă adori să încerci rețete noi, planifică un spațiu suficient pentru toate electrocasnicele mici de care vei avea nevoie. Dacă adori să coci, gândește-te unde îți păstrezi ingredientele și formele de copt. Sau preferi să te distrezi? Te-ai putea gândi la o bucătărie deschisă, cu mult spațiu pentru socializare.
 • Vrei să planifici o bucătărie în funcție de buget?
  Dacă da, care sunt lucrurile de care nu te poți lipsi? Pentru cei care planifică după un buget, seriile de electrocasnice oferă cea mai bună calitate pentru bugetul tău și creează un aspect unitar în bucătăria ta.
 • Care sunt obiceiurile și obiectivele tale atunci când cumperi alimente?
  Dacă obiectivul este să mergi la cumpărături o dată pe săptămână, ia în considerare o combină frigorifică mare. Dacă spațiul o permite, creează o cămară de bucătărie mare - și nu uita să lași puțin spațiu pentru alimente proaspete precum roșiile, care nu trebuie păstrate în frigider.
 • Ce stil și ce configurație de bucătărie ți se potrivesc cel mai bine?
  Colectează idei de design pentru bucătării și află despre configurațiile bucătăriilor înainte de a vizita studioul de proiectare bucătării. Aceasta te va ajuta să-ți îndeplinești obiectivul mai repede.
 • Ce ți-ai dorit întotdeauna în bucătărie?
  De ani de zile visezi să ai o bucătărie deschisă, o bucătărie cu insulă sau un colț confortabil pentru servit micul-dejun? O zonă integrată pentru ședere sau un espressor automat încorporabil? Gândește-te ce ar face bucătăria ta perfectă acum și planifică acest lucru pentru noua ta bucătărie.

Pasul 3: Plan de nivel pentru bucătărie.

Imagine mărită a unui plan pentru bucătărie și vârful unui creion mecanic

Un plan de nivel pentru o bucătărie conține toate măsurătorile din bucătărie de care ai nevoie pentru planificare. Schițează-ți propriul plan sau folosește un program de proiectare a bucătăriei. Iată pașii de bază:

 • Ia cele mai importante dimensiuni ale planului:
  • Lungimea, lățimea și înălțimea pereților din bucătărie
  • Poziția și dimensiunile ușilor și ferestrelor
  • Măsurători ale dulapului de bucătărie
  • Măsurarea insulei de bucătărie pentru un plan al unei bucătării cu insulă
 • Localizează cea mai apropiată gură de ventilație pentru hota ta cu extracție.
 • Localizează prizele și alimentarea cu apă.

Acum, ești pregătit să faci o configurație a bucătăriei care include dulapuri și aparate electrocasnice principale.

Pasul 4: Află despre configurațiile de bucătărie.

Swipe pentru a răsfoi configurațiile de bucătării.

Pictograme ale electrocasnicelor care ilustrează triunghiul de aur, cu o bucătărie mare, în stil mansardă, în fundal

Începe cu zonele tale de trafic intens, atunci când aduni idei pentru configurația bucătăriei - „triunghiul de aur” dintre chiuvetă, frigider și cuptor.

Unele părți din triunghiul tău de lucru pot fi dictate de spațiu, pe altele le poți alege tu.

Ce tip de configurație a bucătăriei este bun pentru tine? Vezi o prezentare generală scurtă a beneficiilor și dezavantajelor diferitelor configurații de bucătărie mai jos.

Configurație bucătărie în formă de L.

În continuare: Bucătărie cu un perete.

Bucătărie rustică compactă, cu configurație în L, cu mai multe dulapuri și o zonă mică în care te poți așeza

Această configurație populară și clasică de bucătărie constă din doi pereți perpendiculari.

 • Bucătăriile în formă de L sunt printre cele mai eficiente configurații de bucătării cu un triunghi de lucru încorporabil, pentru eficiență suplimentară.
 • O configurație versatilă se adaptează la multe dimensiuni ale bucătăriei.
 • O opțiune excelentă pentru o bucătărie în care se poate servi masa, cu o masă mică și scaune.

Configurație bucătărie cu un perete.

În continuare: Bucătărie în formă de U.

Bucătărie simplă, cu un perete, cu dulapuri din lemn de anin de culoare maro și un set de mobilier de sufragerie alb

O bucătărie cu un singur perete într-o parte a camerei oferă un design inteligent al bucătăriei, în spațiile mici.

 • O opțiune elegantă pentru bucătării mai mari.
 • De asemenea, este perfectă pentru configurații de bucătării foarte mici.
 • Combină cu o masă de servit sau cu mobilă pentru hol, va crea atmosfera perfectă pentru a servi masa în bucătărie.

Configurație bucătărie în formă de U.

În continuare: Bucătării mici.

Bucătărie modernă în formă de U, cu blat din material compozit de culoare gri deschis, dulapuri suspendate albe foarte lucioase și dulapuri inferioare din placaj wenge închis, cu mânere încastrate

O bucătărie în formă de U este concepută pentru un bucătar principal.

 • Configurația eficientă a bucătăriei garantează o bucătărie cu mult spațiu de depozitare.
 • Se potrivește bine în spații mici și pentru uz profesional, în bucătăriile mai mari.
 • Combin-o cu o insulă, pentru și mai multe opțiuni.

Configurații de bucătării mici.

Bucătărie mică, cu design modern cu un perete, cu dulapuri de culoare gri deschis și electrocasnice cu încorporabile

Mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bun: bucătăriile mici pot să funcționeze, totuși, excelent.

 • Bucătăriile mici pot avea o varietate de configurații, de la designuri cu un perete la bucătării mici, lungi și înguste.
 • Câteva se bazează pe electrocasnice cu dimensiuni de apartament sau pe aparate de bucătărie multifuncționale compacte.
 • Tonalitatea cromatică deschisă, rafturile plutitoare și decorul deosebit pot ajuta la maximizarea spațiului.

Ești pregătit pentru mai multă inspirație? Vizitează pagina noastră cu idei de bucătării mici.

Pasul 5: Gândește-te la spațiul de depozitare din bucătărie.

 • Include un spațiu de depozitare amplu lângă chiuvetă și cuptor.
 • Asigură accesul rapid și ușor la electrocasnicele mici, tigăi și forme de copt.
 • Planifică spațiu suficient pentru blat, împreună cu sertare și locuri de depozitare, pentru a-ți susține fluxul de lucru.
 • Păstrează spațiul luminos, dacă ai o fereastră, nu lăsa ca dulapurile tale de sus să blocheze lumina soarelui.

Este important să ai în vedere de la bun început idei de depozitare inteligente în bucătărie. Opțiunile de depozitare pot fi găsite în toată bucătăria, de la dulapurile de bucătărie pentru depozitare evidente, până la o insulă de bucătărie cu depozitare practică și multifuncțională și chiar un perete de bucătărie cu loc de depozitare.

Uneori pur și simplu nu este posibil să pui totul într-un singur spațiu - așa că amintește-ți să stabilești priorități.

Idei de depozitare în bucătărie

Mărește la maximum spațiul de depozitare din bucătărie.

Cum adaug mai mult spațiu de depozitare în bucătăria mea?

 • Folosește unghiurile moarte (de ex. cu rafturi rotative, în dulapurile de jos).
 • Instalează dulapuri înalte până în tavan.
 • Adaugă polițe de depozitare pentru bucătării mici, în spatele sertarelor dulapului.
 • Amplasează coșuri de depozitare de bucătărie în spațiul de deasupra dulapurilor.
 • Gândește-te la integrarea coșurilor de depozitare a gunoiului sau a materialelor reciclabile în dulapurile de jos.
 • Adaugă rafturi de depozitare suplimentare pentru a menține curățenia blatului.
Sugestii pentru depozitarea oalelor și tigăilor.

Unde ar trebui depozitate oalele și tigăile în bucătărie?

 • Deasupra, pe o poliță suspendată.
 • Sau pe peretele de deasupra plitei sau cuptorului.
 • Ascuns în sertarul dulapului de jos, pentru a maximiza spațiul.
 • În insula de depozitare din bucătărie.
 • În cămara ta (numai pentru oale și tăvi utilizate mai rar).
Curățarea dulapurilor de bucătărie.

Cum îmi organizez dulapurile de bucătărie?

Organizează-ți dulapurile de depozitare din bucătărie conform obiceiurilor și nevoilor.

 • Alocă fiecărui dulap un scop desemnat: tacâmuri, ustensile, oale și tigăi, conserve etc.
 • Asigură-te că articolele de bucătărie utilizate frecvent sunt ușor accesibile.
 • Amplasează-ți dulapurile și sertarele în jurul cuptorului și chiuvetei, cu ustensile mari, cuțite și alte articole care te ajută să clătești și să prepari alimentele.
 • Dulapurile din jurul espressorului trebuie să conțină filtre de cafea, linguri de măsurare, boabe și toate accesoriile de care ai nevoie pentru o ceașcă de cafea delicioasă.

Dar sub chiuvetă?

Ce pot să depozitez sub chiuveta mea de bucătărie?

Deși poți să depozitezi aproape orice în acest spațiu universal, îți recomandăm să păstrezi aici articole folosite frecvent:

 • Tablete pentru mașina de spălat vase.
 • Periile de curățat cu tijă lungă pentru sticle de apă sau vaze.
 • Bureți suplimentari.
 • Pungi menajere.
 • Reciclare.

Pasul 6: Unde ar trebui să amplasez electrocasnicele de bucătărie?

Bucătărie spațioasă în formă de U, cu electrocasnice din inox și dulapuri clasice albe cu plintă de tavan elegantă

Atunci când te gândești la configurații pentru electrocasnicele de bucătărie, consultă întotdeauna triunghiul tău de lucru. Cele mai eficiente configurații de bucătărie permit un spațiu amplu, de-a lungul tuturor laturilor triunghiului. Dacă triunghiul este plat (ca într-o configurație de bucătărie cu un perete), adăugarea unei chiuvete suplimentare poate elibera spațiu pentru mai mulți bucătari.

Mai multe sugestii de alegerea electrocasnicelor în bucătărie:

Vedere de deasupra a unei rulete de măsurare metalice clasice, a unei liste de verificare din hârtie și a unui stilou și a unor plante mici pe o masă din lemn, cu finisaj erodat

Planifică mai inteligent: Cu lista noastră de verificare pentru planificarea bucătăriei.

Cât durează să planifici și să construiești o bucătărie? Fiecare proiect este diferit. Dar există multe lucruri de luat în considerare atunci când proiectezi o bucătărie. Pentru a evita cele mai mari greșeli, începe prin a-ți face o imagine de ansamblu a instrumentelor de planificare a bucătăriei, pe care le poți folosi acasă. Verifică lista noastră practică de verificare pentru planificarea bucătăriei, pentru început.

Descarcă lista de verificare
O mână care ține un telefon mobil cu aplicația Home Connect și o prăjitură care se coace într-un cuptor montat la nivelul ochilor

Fă-ți o bucătărie inteligentă Bosch cu ajutorul Home Connect.

Care sunt beneficiile bucătăriilor inteligente? Electrocasnicele Bosch cu conexiune WiFi, cu funcția Home Connect™ te vor ajuta să rămâi informat, chiar și atunci când nu ești acasă. Monitorizează și controlează electrocasnicele de bucătărie inteligente de la distanță, pentru un nivel cu totul și cu totul nou de eficiență și comoditate - delectează-te cu pregătirea, păstrarea la rece a alimentelor, spălarea rufelor, cafeaua și multe altele cu ajutorul conectării.

Explorează electrocasnicele inteligente

Showroom Bosch luminat puternic, care prezintă un ibric, o mașină de spălat vase, un cuptor încorporat și un frigider roșu

Bosch Kitchen Specialist.

Cea mai înaltă performanță pentru bucătăriile încorporabile este ca modulele și elementele individuale să se îmbine perfect, pentru a asigura o eficiența optimă. Magazinele partenerilor Bosch Kitchen Specialist oferă servicii special concepute pentru a corespunde cerințelor individuale ale fiecărui client.
Reprezentanții Bosch Kitchen Specialist îți stau la dispozitie în permanență pentru a-ți oferi sfaturi practice și asistență personalizată. Acești specialiști se asigură că bucătariile dotate cu electrocasnice Bosch încorporabile îndeplinesc cele mai înalte standarde de performanță.
Introdu in pagina de mai jos locatia ta (orasul) si poti filtra ulterior dupa “Parteneri Kitchen Specialists” pentru afisarea acestora.

Caută magazine

Bucătărie deschisă cu aspect alb, modern și fără vârstă, cu câteva electrocasnice încorporabile

De ce să alegi electrocasnicele Bosch? Descoperă motivele.

Nu contează dacă vrei o bucătărie pe comandă sau standard, electrocasnicele Bosch sunt făcute să se potrivească în orice bucătărie. Acestea oferă un design atemporal și performanțe remarcabile. Dar asta nu este totul. Află de ce oamenii din întreaga lume aleg să se bazeze pe Bosch.

Descoperă motivele

MyBosch

Înregistrează-te gratuit și bucură-te de o mulțime de avantaje!

Serviciile noastre

Servicii remarcabile - înainte și după achiziție.

De ce Bosch

Descoperă calitatea, perfecțiunea și fiabilitatea.

Găsește un distribuitor

Găsește distribuitori în apropiere!