Alege o friteuză cu aer cald de la Bosch şi descoperă cât de grozavă poate fi prăjirea cu aer cald! Acest ghid este resursa de bază pentru o pornire fără probleme, care te ajută să prepari mese sănătoase şi hrănitoare într-un mod rapid şi fără efort. Aici vei găsi sfaturi privind curăţarea şi întreţinerea, dar şi inspiraţii pentru reţete, astfel încât să te poţi bucura de toate avantajele oferite de friteuza cu aer cald de la Bosch. Să începem!
Preparare uşoară a meselor pentru întreaga familie.

Lipie cu fajita de pui.
Foarte rapid de preparat
Cantitate pentru:4 lipii
Mod de preparare:15 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 6 de la Bosch: 180 °C, 15 minute (pentru Serie 4, reglează durata de preparare)
Ingrediente:
200 g de fileuri de piept de pui
3 ardei graşi: roşu, galben, verde
1 ceapă roşie
1 lingură de condimente pentru fajita (sau condimente pentru friptură de pui)
4 linguri de ulei de măsline
Sare şi piper
4 lipii
Un mănunchi de rucola
4 fire de coriandru
100 g de roşii cherry
2 cepe verzi
½ castravete
1 limetă
100 g iaurt natural
Metodă:
1
Taie fâşii fileul de piept de pui. Curăţă ardeii şi ceapa, iar apoi taie-le fâşii sau bucăţi. Amestecă totul cu condimentele pentru fajita, ulei de măsline, sare şi piper. Introdu totul în coşul friteuzei cu aer cald de la Bosch, iar apoi setează o temperatură de 180 °C şi un timp de preparare de 15 minute.
2
Între timp, încălzeşte lipiile conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Mărunţeşte frunzele de rucola şi coriandrul, iar apoi feliază legume. Taie limeta în bucăţi.
3
Umple pitele sau lipiile calde cu rucola, legume, carne de pui şi iaurt natural. Adaugă încă puţin iaurt şi stoarce puţină zeamă de limetă deasupra.
Sfat: Se poate servi şi cu orez sau cu pită în loc de lipii.

3 variaţii simple pentru mai multă diversitate
Cantitate pentru:2 porţii
Mod de preparare:15 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 4 de la Bosch:200 °C, 23 de minute (pentru Serie 6, reglează durata de preparare la 25 de minute)
Ingrediente:
4 ciocănele de pui, aproximativ 100-150 g fiecare
500 g de cartofi
Pentru varianta clasică:
2 linguriţe de pudră de paprika
1 linguriţă de verdeţuri italieneşti
1 linguriţă de zahăr brun
Sare şi piper
2 linguri de ulei de măsline
Pentru varianta asiatică:
80 ml sos de soia
o bucată de 1 cm de rădăcină de ghimbir, răzuită
1 lingură de miere
Zeama şi coaja de la 1 limetă
½ linguriţă de fulgi de ardei iute
½ linguriţă de amestec de cinci condimente
½ linguriţă de amidon de porumb
Sare şi piper
2 linguri de ulei de susan
Pentru decorare: seminţe de susan
Pentru varianta italiană:
3 linguri de Pesto Genovese
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
1 linguriţă de pudră de paprika
Sare şi piper
2 linguri de ulei de măsline
Pentru decorare: roşii uscate
Metodă:
1
Amestecă bine toate ingredientele pentru fiecare marinadă. Acoperă ciocănelele de pui cu marinada.
2
Taie cartofii în bucăţi, amestecă-i cu 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de verdeţuri italieneşti şi sare.
3
Introdu alimentele în coşul friteuzei cu aer cald Bosch şi utilizează presetarea pentru carne de pasăre pentru a le rumeni. Întoarce o dată.
Sfat: Lasă deoparte cartofii şi rumeneşte până la 10 ciocănele de pui folosind presetarea pentru carne de pasăre a friteuzei cu aer cald Serie 6 de la Bosch (200 °C, 20 de minute).
Pentru a impresiona.

Bol cu cartofi prăjiţi.
Preparat în stil grecesc cu sos Tzatziki şi salată grecească
Cantitate pentru:2 porţii
Mod de preparare:20 de minute + 30 de minute pentru înmuiere
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 4 de la Bosch:180 °C, 20 de minute (pentru Serie 6, reglează durata de preparare la 23 de minute)
Ingrediente:
Pentru bol:
600 g de cartofi
Sare, piper
1 linguriţă de boia de ardei dulce
4 linguri de ulei de măsline
150 g de roşii cherry
1/4 castravete
1 ceapă verde
1 avocado
2 linguri de oţet de vin alb
Varietăţi de salată
Tzatziki:
1/2 castravete
250 g de iaurt grecesc
1 căţel de usturoi
Zeamă de lămâie
Sare şi piper
Metodă:
1
Pentru cartofii prăjiţi, spală cartofii şi taie-i felii. Apoi lasă-i la înmuiat în apă rece timp de 30 de minute. Scurge-i de apă şi şterge-i. Adaugă sare, piper, boia de ardei şi 3 linguri de ulei de măsline. Introdu cartofii în coşul friteuzei cu aer cald Bosch şi prepară-i utilizând presetarea pentru cartofi prăjiţi (180 °C, 23 de minute). Amestecă de două ori.
2
Între timp, taie în sferturi roşiile, taie cubuleţe castravetele şi feliază ceapa verde. Scoate sâmburele de avocado şi taie pulpa în cubuleţe. Amestecă totul cu oţel de vin alb, ulei de măsline, sare şi piper.
3
Pentru Tzatziki, rade castravetele şi stoarce excesul de apă din acesta. Amestecă-l cu iaurtul grecesc. Presează căţelul de usturoi şi amestecă-l cu zeama de lămâie, sare şi piper.
4
Introduc câteva verdeţuri într-un bol, apoi adaugă mixul de salată, cartofii prăjiţi şi sosul Tzatziki.

Un deliciu estival cu burrata şi roşii colorate
Cantitate pentru:2 porţii
Mod de preparare:15 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 4 de la Bosch:200 °C, 10 minute (pentru Serie 6, reglează durata de preparare la 12 minute)
Ingrediente:
Pentru salată:
1 dovlecel
1 ceapă roşie
1-2 linguriţe de verdeţuri italieneşti uscate
3 linguri de ulei de măsline
250 g de roşii de diverse culori
½ de mănunchi de busuioc proaspăt
1 mănunchi de rucola
1 bilă de brânză Burrata
20 g de muguri de pin prăjiţi
Fulgi de ardei iute
Pentru dressing:
4 linguri de oţet balsamic alb
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriţă de miere
1 linguriţă de muştar
Sare şi piper după gust
Metodă:
1
Taie dovleceii în rondele, iar apoi taie-le în jumătăţi sau sferturi. Mărunţeşte ceapa roşie. Amestecă ambele ingrediente cu ulei de măsline, sare şi ierburi uscate. Introdu ingredientele în coşul friteuzei cu aer cald Bosch. Setează timpul de preparare şi temperatura folosind setările manuale. Coace la 200 °C timp de 10 minute până când se obţine o textură crocantă.
2
Între timp, amestecă cu telul toate ingredientele pentru dressing.
3
Toacă roşiile. Introdu într-un bol frunzele de busuioc şi rucola şi amestecă-le cu dressingul. Adaugă dovleceii crocanţi din friteuza cu aer cald Bosch şi amestecă bine. Completează cu Burrata, mugurii de pin prăjiţi şi câţiva fulgi de ardei iute.

Datorită căldurii emise din partea de sus şi de jos a friteuzei cu aer cald Serie 6, fierberea nu este necesară
Cantitate pentru:4 porţii
Mod de preparare:15 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 6 de la Bosch:180 °C, 35 de minute (pentru Serie 4, trebuie să reglezi timpul)
Ingrediente:
Pentru conopidă:
1 conopidă întreagă
1 căţel de usturoi
1 linguriţă de chimion
1 linguriţă de turmeric
½ linguriţă de piper Cayenne
½ linguriţă de paprika
6 linguri de ulei de măsline
Sare şi piper
Pentru sosul Tahini:
80 g de tahini
Zeama de la 1 lămâie organică
1 lingură sirop de arţar
75 ml de apă
½ linguriţă de chimion
În plus:
Seminţe de rodie
Seminţe de susan
Pătrunjel
Metodă:
1
Curăţă conopida şi îndepărtează toate frunzele. Presează usturoiul şi amestecă-l cu condimentele şi uleiul de măsline pentru a prepara o marinadă. Acoperă bine conopida cu marinada. Introdu-o în friteuza cu aer cald Bosch. Coace-o la 180 °C timp de 35-40 de minute, în funcţie de nivelul de rumenire dorit şi de dimensiunea conopidei.
2
Între timp, amestecă cu telul toate ingredientele pentru sosul tahini, adăugând treptat apa.
3
Stropeşte conopida prăjită cu sos tahini şi ornează cu seminţe de rodie şi pătrunjel mărunţit.

Somon fraged cu marinadă dulce-picantă
Cantitate pentru:2 porţii
Mod de preparare:10 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Bosch:160 °C, 10 minute
Ingrediente:
1 lingură de pastă de roşii
1 ardei iute roşu, feliat
1 linguriţă de sos Sriracha
1 linguriţă de miere
Coaja şi zeama de la 1 limetă
3 linguri de ulei de măsline
2 fileuri de somon, cântărind aproximativ 150 g fiecare
Seminţe de susan
Metodă:
1
Pentru marinadă, amestecă pasta de roşii, ardeiul iute, sosul Sriracha, mierea, coaja şi zeama de limetă, şi uleiul de măsline. Marinează somonul în acest amestec, apoi asezonează cu sare şi piper, şi presară seminţele de susan.
2
Introdu somonul în coşul friteuzei cu aer cald Bosch, activează presetarea pentru peşte şi redu timpul de preparare la 10 minute.
Sfat: Serveşte somonul cu seminţe de quinoa colorate şi broccoli.
Garnituri rapide.

Varză de Bruxelles crocantă.
Este o gustare sănătoasă excelentă, crocantă şi rapid de preparat
Cantitate pentru:2 porţii
Mod de preparare:10 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 4 de la Bosch:180 °C, 12-13 minute (pentru Serie 6, reglează durata de preparare la 14-15 minute)
Ingrediente:
500 g de varză de Bruxelles
3 căţei de usturoi
1 fir de rozmarin
Zeama de la ½ de lămâie
1 lingură de ulei de măsline
Sare, piper
50 g de parmezan
Metodă:
1
Curăţă şi taie în jumătăţi varza de Bruxelles. Curăţă usturoiul şi rupe frunzele de rozmarin de pe tulpină. Amestecă ambele ingrediente cu varza de Bruxelles, zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Asezonează cu sare şi piper.
2
Introdu ingredientele în coşul friteuzei cu aer cald Bosch. Setează timpul de preparare şi temperatura folosind setările manuale. Prepară la 180 °C timp de aproximativ 13 minute. După 11 minute, amestecă, întrerupe procesul, rade parmezan peste varza de Bruxelles şi coace încă 2 minute până când varza de Bruxelles devine crocantă.
Sfat: Serveşte cu smântână sau sos de iaurt.

Preparatul clasic, acum gătit mai rapid şi mai crocant cu friteuza cu aer cald Bosch
Cantitate pentru:Fel principal pentru 2 persoane, garnitură pentru 4 persoane
Mod de preparare:15 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 4 de la Bosch:180 °C, 16 minute (pentru Serie 6, reglează durata de preparare la 20 de minute)
Ingrediente:
600 g de rădăcinoase: morcov, păstârnac, sfeclă, cartof dulce, dovleac, ceapă roşie (de exemplu)
4 căţei de usturoi
2 fire de rozmarin proaspăt
6 linguri de ulei de măsline
Sare, piper
Pentru servire:
1 cutie de hummus
1/2 rodie
2 fire de pătrunjel
Seminţe de susan
Ulei de măsline
Metodă:
1
Spală, curăţă şi taie legumele în bucăţi de dimensiune medie. Feliază usturoiul. Rupe firele de rozmarin de pe tulpină. Amestecă totul cu ulei de măsline, sare şi piper.
2
Introdu totul în coşul friteuzei cu aer cald Bosch şi activează presetarea pentru legume. Amestecă după 10 minute.
3
Între timp, întinde hummus pe o farfurie mare. Scoate seminţele de rodie din coajă şi toacă grosier pătrunjelul.
4
Serveşte legumele pe patul de hummus şi decorează-le cu seminţe de rodie, pătrunjel, seminţe de susan şi ulei de măsline.
Gustări.

Plăcinţele simple cu mere.
Crocante şi rapid de preparat
Cantitate pentru:6 porţii
Mod de preparare:15 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 6 de la Bosch:180 °C, 8-10 minute (reglează durata de preparare pentru Serie 4)
Ingrediente:
1 pachet de foi de plăcintă
2 mere
Zeama de la o jumătate de lămâie
30 g de unt
35 g de zahăr alb
35 g de zahăr brun
1 linguriţă de amidon de porumb
2,5 linguriţe de scorţişoară
1 pacheţel de zahăr vanilat (8 g)
75 g de zahăr pudră
35 g de felii de migdale
Metodă:
1
Curăţă merele şi scoate-le cotoarele, taie pulpa în sferturi, iar apoi în cubuleţe. Pune-le într-un vas de gătit cu zeama de lămâie, untul, zahărul, amidonul de porumb şi 1,5 linguriţă de scorţişoară. Adu amestecul la punctul de fierbere şi fierbe-l înăbuşit timp de 5 minute până când obţii un piure.
2
Desfă foile de plăcintă şi taie-le în 12 dreptunghiuri (5 x 10 cm). Pune câte o bilă de piure de mere pe 6 dintre dreptunghiuri, apoi acoperă-le cu dreptunghiurile de aluat rămase. Uneşte marginile presându-le cu o furculiţă.
3
Amestecă 1 linguriţă de scorţişoară cu zahăr vanilat. Presară amestecul de scorţişoară şi zahăr peste plăcinţele. Introdu-le în coşul friteuzei cu aer cald Bosch şi coace-le la 180 °C timp de 8-10 minute, până când devin se rumenesc şi devin crocante.
4
Între timp, amestecă zahărul pudră cu puţină apă sau zeamă de lămâie, pentru a face o glazură. Întinde glazura peste plăcinţelele cu mere şi decorează-le cu fulgi de migdale şi zahăr pudră.

Un mic-dejun bogat în proteine, uşor de personalizat
Cantitate pentru:4 porţii
Mod de preparare:10 minute
Preparare cu friteuza cu aer cald Serie 6 de la Bosch:180 °C, 8-10 minute (reglează durata de preparare pentru Serie 4)
Ingrediente:
6 ouă
1 linguriţă de verdeţuri italieneşti uscate
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
1 ardei gras roşu
50 g de brânză feta
4 roşii cherry
2 fire de pătrunjel
Pâine din aluat dospit, pentru servire
Unt pentru uns formele
Metodă:
1
Unge cu unt patru forme ceramice mici. Dacă foloseşti forme din silicon pentru brioşe, poţi omite ungerea.
2
Bate ouăle cu verdeţurile uscate, sare şi piper. Taie în cubuleţe ardeiul gras, apoi taie în bucăţi mici brânza feta şi roşiile cherry. Distribuie uniform amestecul în forme. Coace la 180 °C timp de 8-10 minute.
3
Între timp, toacă pătrunjelul. După coacere, garniseşte omletele cu pătrunjel şi serveşte-le cu pâine din aluat dospit.
Sfat: Aceste omlete sănătoase sunt ideale pentru a fi savurate ca gustări rapide, precum şi pentru a fi luate la şcoală, la muncă sau în următoarea călătorie cu familia.
Bucură-te din plin de fiecare preparat.
- Nu mai trebuie să aştepţi cu orele ca preparatele tale să fie gata. Cu friteuzele cu aer cald de la Bosch te bucuri de o preparare rapidă.
- Cu o cantitate extrem de mică de ulei, preparatele tale capătă o textură crocantă şi au un gust desăvârşit.
- Duratele de preparare pot varia în funcţie de dimensiunea şi cantitatea de alimente. Verifică frecvent.
- Funcţia de menţinere a căldurii păstrează alimentele calde şi proaspete.
Modernizează-ţi bucătăria cu o friteuză cu aer cald de la Bosch, prevăzută cu 7 presetări diferite pentru o varietate mare de preparate sănătoase şi delicioase.
Bucură-te de o preparare rapidă şi uşoară cu funcţiile intuitive şi fiabilitatea consacrată a mărcii Bosch.
Sfaturi şi recomandări privind prăjirea cu aer cald.

Amestecă, pentru a asigura o preparare uniformă.
Amestecă, pentru a asigura o preparare uniformă.
Agită uşor coşul la jumătatea duratei de preparare, pentru ca toate ingredientele să fie preparate uniform şi să capete o crustă crocantă. Anumite friteuze cu aer cald de la Bosch sunt dotate chiar şi cu o funcţie de alarmă pentru amestecare, care te atenţionează când trebuie să amesteci alimentele.
Unge cu puţin ulei.
Unge cu puţin ulei.
Pentru o textură savuroasă şi o crustă crocantă aurie, unge cu puţin ulei alimentele înainte de preparare. O ungere uşoară este suficientă pentru a obţine rezultate excelente de fiecare dată.
Reglează temperaturile pentru diferitele tipuri de alimente.
Reglează temperaturile pentru diferitele tipuri de alimente.
Reglarea precisă a temperaturii este cheia pentru obţinerea unor rezultate optime. Reducerea uşoară a temperaturii este ideală în cazul alimentelor delicate, iar setările mai ridicate sunt perfecte pentru prepararea mai rapidă şi obţinerea unor texturi mai crocante. Experimentează cu setările pentru temperatură şi durată pentru a găsi echilibrul ideal pentru preparatele tale preferate.
Menţine-o curată pentru a te bucura de rezultate optime de fiecare dată.
Menţine-o curată pentru a te bucura de rezultate optime de fiecare dată.
Curăţarea regulată este esenţială pentru menţinerea performanţei friteuzei cu aer cald. Spală coşul şi grătarul după fiecare utilizare, pentru a preveni acumularea reziduurilor, care pot afecta calitatea preparării. O friteuză cu aer cald curată nu asigură doar o preparare uniformă, ci are şi o durată de viaţă mai mare.

Curăţare uşoară.
Curăţarea friteuzelor cu aer cald de la Bosch este extrem de simplă şi confortabilă. Coşul compact şi grătarul detaşabil pot fi clătite sub jet de apă sau pot fi curăţate în maşina de spălat vase. Bucură-te de o curăţare uşoară de fiecare dată.
Iată răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre friteuza cu aer cald.
Cu friteuzele cu aer cald de la Bosch poţi găti o varietate mare de preparate, de exemplu, aripioare de pui, cartofi prăjiţi, peşte, legume, chifle, produse de patiserie şi multe altele. Duratele de preparare variază în funcţie de cantitate, de exemplu, prepararea legumelor tăiate în felii subţiri durează 6 minute, iar prepararea legumelor tăiate grosier durează 10 minute. Verifică frecvent alimentele în timpul preparării. Pentru a converti reţetele pentru cuptoare tradiţionale, redu durata de preparare. Mai întâi consultă tabelul de preparare.
Friteuzele cu aer cald de la Bosch nu necesită preîncălzire. Poţi începe să găteşti imediat, economisind timp şi energie.
Alegerea dimensiunii potrivite a friteuzei cu aer cald depinde de preferinţele tale culinare, numărul de persoane pentru care găteşti şi spaţiul disponibil în bucătăria ta. De exemplu, friteuza cu aer cald Serie 6 de la Bosch poate prepara până la 1,4 kg de carne de pui sau 1 kg de cartofi prăjiţi, fiind ideală pentru familiile numeroase, prepararea de meniuri consistente sau pregătirea meselor pentru musafiri. Datorită capacităţii sale mari, poţi prepara uşor porţii mari de mâncare, iar datorită designului său compact, poate fi amplasată fără probleme pe un blat de bucătărie.
Sertarul şi grătarul friteuzelor cu aer cald de la Bosch pot fi spălate fără probleme în maşina de spălat vase. Dacă doreşti să le cureţi manual, pur şi simplu scoate componentele, spală-le cu apă caldă şi detergent de vase, iar apoi şterge interiorul acestora cu o lavetă umedă.