Recomandări pentru alegerea blenderului

Gama de blendere Bosch

Ai decis să achiziționezi un blender de masă sau să schimbi actualul cu unul mai performant? Nu știi încă ce produs ti se potriveste? Alegerea unui blender ține de preferințe, stilul de viață sau de scopul pentru care îl achiziționezi.
Blenderele îți aduc o mulțime de beneficii și sunt un real ajutor în bucătărie, însă nu tuturor ne este potrivit același produs. Ți-am pregătit câteva sfaturi și recomandări care să te ajute să alegi produsul cel mai potrivit nevoilor tale.

VitaPower Serie 2 – îl iei cu tine oriunde mergi
VitaPower Serie 4 – ai putere maximă oricând ai nevoie
VitaPower Serie 8 – ai mai multă prospețime
VitaBoost – procesezi rapid cantități mari de ingrediente

VitaPower Serie 2
VitaPower Serie 4
VitaPower Serie 8
VitaBoost
VitaPower Serie 2 VitaPower Serie 4 VitaPower Serie 8 VitaBoost
Putere motor
450 W 1200 W 1000 W 1600 W
Capacitate (volum utilizabil)
650 ml 1,5 litri 1,5 litri 2 litri
Numar rotații minut
40.000 30.000 37.000 45.000
Programe

Smoothie
Smoothie, zdorbit gheață, curățare Vidare + pasare, vidare, zdrobit gheață, curățare Supă, smoothie, shake, sos, înghețată și curățare
Funcție vidare
Nu Nu Da Nu
Material cană
Plastic Plastic sau sticlă Plastic Plastic
Accesorii*
- Sticlă ToGo Sticlă și caserole pentru vidare Spatulă
*În funcție de model
Ține cont de puterea motorului

1. Ține cont de puterea motorului

Unul dintre principalii factori pe care trebuie să îl iei în considerare când achiziționezi un produs nou este motorul. Cu cât acesta este mai puternic, cu atât mai repede vei procesa ingredientele. Dacă ai nevoie de un blender cu ajutorul căruia să procesezi cu ușurință chiar și cele mai dure ingrediente. În gama noastră vei găsi blendere cu puterea motorului cuprinsă între 450 W și 1600 W. Smoothie-uri cu gheață zdrobită, nuci și migdale perfect procesate sau fructe de pădure congelate transformate într-un shake delicios – cu blenderele noastre vei obține rezultatele dorite.

Ce cantitate de ingrediente vrei să procesezi?

2. Ce cantitate de ingrediente vrei să procesezi?

Cantitatea de ingrediente pe care vrei să o proceseze blenderul este un alt factor important de care trebuie să ții cont. Dacă ai nevoie de un produs pentru prepararea a două porții de smoothie, atunci poți opta pentru VitaPower Serie 4 sau VitaPower Serie 8, ambele având căni de câte 2 litri (1.5 litri volum utilizabil cu ingrediente). Dar dacă vrei să prepari supă cremă pentru întreaga familie, ai nevoie de un blender cu cana mai mare. În acest caz, poți opta pentru VitaBoost. Acesta are cana de 2.5 litri (volum utilizabil de 2 litri). Dacă ești mereu grăbit și ai nevoie de o soluție rapidă ca să iei smoothie-ul la pachet, atunci VitaPower Serie 2 este alegerea perfecta pentru tine.

Ține cont de numărul programelor

3.Ține cont de numărul programelor

Smoothie, milkshake, supă cremă sau înghețată – cu ajutorul unui singur produs poți prepara o mulțime de alimente. Îți recomandăm VitaBoost dacă ai nevoie de un blender cu mai multe programe. Acesta are 6 programe automate pentru shake, smoothie, sos, supă, înghețată și program de curățare. Dacă vrei să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp, atunci VitaPower Serie 8 cu funcție de vidare este alegerea pefectă pentru tine. Îți recomandăm VitaPower Serie 4 dacă ești în căutarea unui produs cu programe pentru smoothie, zdrobit gheață și curățare automată. Dacă vrei să faci doar smoothie, atunci VitaPower Serie 2 este cel care ți se potrivește.

Cană de plastic sau de sticlă?

4. Cană de plastic sau de sticlă?

Blenderele Bosch vin cu cană gradată, cu volum utilizabil între 1,5 si 2 litri. Plasticul sau sticla sunt principalele materiale folosite la fabricarea cănilor. În ultimii ani, blenderele cu cană din sticlă au devenit din ce în ce mai populare, însă și produsele cu cană de plastic sunt extrem de bune – nu conțin BPA așa că poți pregăti în siguranță alimentele. În plus, poți spăla cana în mașina de spălat vase.

Vrei să iei cu tine smoothie-ul?

5.Vrei să iei cu tine smoothie-ul?

Cum ar fi dacă dimineața nu ai mai pierde timp curățând cana blenderului și ai amesteca ingredientele direct în sticla în care vei lua smoothie-ul? Dacă ai nevoie de o soluție practică și rapidă pentru pregătirea băuturilor, atunci VitaPower Serie 2 este alegerea potrivită. Pasează direct în sticla ToGo și ia cu tine smoothie-ul oriunde mergi. Datorită designului compact va ocupa foarte puțin spațiu în bucătărie.

Mai multă prospețime, mai puțină risipă alimentară

6. Mai multă prospețime, mai puțină risipă alimentară

Funcția de vidare a blenderului VitaPower Serie 8 presupune pasarea ingredientelor dupa ce a fost eliminată cea mai mare parte a oxigenului aflat în cană. Astfel smoothie-ul va avea o textură netedă, mai puține bule, mai puține straturi și mai multe culori naturale în comparație cu pasarea normală. Smoothie-urile obținute prin vidare rețin de până la 5 ori mai multă vitamina C după 24 ore comparativ cu pasarea normală* fără vidare. Dacă iți doresti un produs care să te ajute să păstrezi alimentele și smoothie-urile proaspete cât mai mult timp, atunci VitaPower Serie 8 este alegerea potrivită pentru tine. Blenderul dispune de caserole pentru vidare în care poți depozita diferite alimente pentru a le păstra prospețimea cât mai mult timp. Caserolele pentru vidare pot fi achiziționate și ca accesorii opționale și îți vor aduce o mulțime de beneficii – păstrezi alimentele proaspete de până la două ori mai mult timp**, previi risipa alimentară, gătești sous vide și marinezi rapid carne sau legume.

Află mai multe și despre alte produse care îți vor ușura munca în bucătărie.

Cum să alegi mașina de tocat.

Ai meniu complet cu un singur aparat. Află de ce trebuie să ții cont când achiziționezi o mașină de tocat..

Cum să alegi robotul potrivit.

Află care sunt recomandările noastre pentru alegerea robotului de bucătărie.

Cum să alegi mixerul.

Un mixer este un ajutor indispensabil în bucătărie. Află de ce trebuie să ții cont ca să alegi produsul potrivit.

Cum să alegi blenderul de mână.

Supă cremă, sosuri sau alimente vidate – află care sunt recomandările pentru alegerea blenderului.

*Studiul a fost efectuat de un laborator independent în 08/2018
**Prin depozitare în vid, în frigider, în pungile ș­i caserolele pentru vidare. Studiu efectuat de un laborator independent în 09/2018, 6/2019 ­și 12/2019.

MyBosch

Înregistrează-te gratuit și bucură-te de o mulțime de avantaje!

Serviciile noastre

Servicii remarcabile - înainte și după achiziție.

De ce Bosch

Descoperă calitatea, perfecțiunea și fiabilitatea.

Găsește un distribuitor

Găsește distribuitori în apropiere!