Informații privind predarea deșeurilor electrice (DEEE)

Navighează cu un clic prin cele cinci taburi de mai jos pentru a găsi sprijinul și asistența adecvate pentru aparatele electrocasnice Bosch.

Conform OUG nr. 5/2015, pentru a contribui la o dezvoltare durabilă, utilizatorii de echipamente electrice şi electronice (EEE) au obligaţia de a respecta următoarele dispoziţii ale ordonanţei:

  • să nu elimine DEEE împreună cu deşeurile menajere din locuinţă;
  • să predea DEEE numai către punctele şi centrele de colectare special amenajate în acest scop.

Astfel, utilizatorii de EEE participă activ la valorificarea şi reciclarea DEEE, contribuind la reducerea potenţialelor efecte nocive asupra mediului şi sănătăţii umane ca urmare a prezenţei substanţelor periculoase în EEE.
Încălcarea acestor dispoziţii legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Ce sunt deşeurile electrice - DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate acestea intră în categoria DEEE atunci când nu mai pot fi folosite şi trebuie reciclate.

Colectare DEEE

Simbolul care indică faptul că EEE pe care l-aţi achiziţionat face obiectul unei colectări separate este reprezentat printr-o pubelă cu roţi barată cu o cruce, ca în imaginea alăturată.

Simbol colectare selectiva DEEE

Informaţii privind colectarea selectivă a echipamentului dvs. găsiţi în prezentul prospect, precum şi în instrucţiunile de utilizare.
NU arunca la gunoi sau în natură deşeurile electrice şi electrocasnice. Debarasarea acestora la întâmplare este ilegală!

De ce trebuie să colectăm selectiv DEEE?

DEEE au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul şi cadmiul.
Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea şi pot genera apariţia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate sau afecţiuni ale inimii.
În plus, majoritatea deşeurile electrice sunt constituite din componente care conţin materiale ce pot fi recuperate şi reintroduse în industrie ca materii prime secundare, doar prin utilizarea unor tehnologii de reciclare performante, pentru a reduce exploatarea iraţională a resurselor primare.

numar de telefon gratuit colectare DEEE

Cum puteţi preda simplu, rapid şi gratuit deşeurile electrice?

Eco Positive S.A. oferă un serviciu gratuit destinat comunităţii, pentru colectarea DEEE la nivel naţional, într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu. După preluarea deşeurilor, acestea sunt inventariate, stocate în funcţie de tehnologia de tratare/reciclare aplicabilă, încărcate şi transportate în condiţii de siguranţă către operatorii de tratare şi reciclare.
Consumatorii se pot debarasa corect si responsabil de DEEE utilizand TelVerde 0800 444 800 - un serviciu naţional, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, zilnic între 9.00-17.00 sau utilizand formularul de pe site-ul www.colecteaza.ro.

MyBosch

Înregistrează-te gratuit și bucură-te de o mulțime de avantaje!

Serviciile noastre

Servicii remarcabile - înainte și după achiziție.

De ce Bosch

Descoperă calitatea, perfecțiunea și fiabilitatea.

Găsește un distribuitor

Găsește distribuitori în apropiere!